Nyerő Jövő

Így barátkozz meg az ellenségeddel...

Love Mondays!

2017. március 27. - Nyerő.Jövő

Te beveszed, hogy az a normális, ha a hét kezdése és a munkanap egyenlő a stresszel? Jó az, hogy gyomorgörccsel indulsz reggel, és hulla fáradtan érsz haza minden áldott nap végén? Akitől ezt láttad, tanultad és akinek az egészet végül elhitted, annak amúgy boldog volt az élete? Minden bizonnyal nem…

Biztos vagy abban, hogy ezt a mintát kell követned?!

Megnyugtatlak! NEM!

Ennek nem is kell így lennie!

Veled ellentétben mi IMÁDJUK a hétfőt!

Mi lenne, ha elfelejtenénk a hírhedt mondást, hogy „utálom a hétfőt”? Valóságos tömeghisztéria veszi körül, mindenki ismeri, és ennek megfelelően mindenki utálja is a munkahét kezdetét, az első hétköznapot. Mert elhittük, hogy rossz. Divat utálni a hétfőt, a munkát, a feladatokat, akár csak a szegény spenótot – holott nagy ellenzői közül legtöbben még csak meg sem kóstolták soha. Ahogy a kiegyensúlyozott, sikeres hétköznapokat sem. Próbáljuk túlélni a munkahetünket. A keservesen induló hétfő után, végre felpörgünk szerdára, de már csütörtökön a feloldozó péntek délutánt várjuk. Aztán vasárnap ismét jön a kattogás az utált hétfőről… Ismerős???

Forrás: kameleon.co.uk

Az ünnepnapok kultuszát éljük, ahol sokan úgy tekintenek a hétköznapokra, mint túlélendő, alapvetően rossz dolgokra. Pedig a hétköznapok teszik ki életünk túlnyomó részét – és egyáltalán nem biztos, hogy rossznak kell lennie egy napnak, amit munkával töltünk, vagy amikor csekket fizetünk be. És arra sincs garancia, hogy amikor hétvége lesz, vagy elérkezik a várva-várt nap, a tengerparti utazás, akkor az boldoggá tesz majd minket. Illúzió, hogy a túlélt hétköznapok után tökéletesen sikerül majd a pihenés, a kikapcsolódás - az élmény ugyanis egyre gyakrabban marad el. Mert belefáradtunk a várakozásba!

Itt jön a másik nagy csapda, a várakozás.

A mai ember élete arról szól, hogy folyton csak vár valamire.

Nem él, csak vár!

A gyerek arra, hogy felnőjön, a serdülő arra, hogy végre tényleg felnőtt legyen, az egyetemista arra, hogy diplomája legyen, a fiatal lány arra, hogy férjhez menjen, és így tovább, és így tovább. Közben persze évtizedek telnek el a nagyon is véges életünkből, és csak vártunk – ahelyett, hogy nap, mint nap megfogalmaztuk volna, mi a jó az életünkben. Hogy miért volt jó az a nap miért volt értelme felkelni aznap. Még azokon a szerdákon is, amikor a postán várakozunk, sárga csekkekkel a kezünkben…. Mert biztosan volt valami jó benne! Egy zene az autóban, amikor reggel elindultunk otthonról, egy mosoly, amit a recepcióssal váltottunk belépve az irodaházba, egy rövid ebéd a kollégákkal. Igenis van jó abban, hogy a munkahelyen ismét megoldottunk egy problémát – és kivételesen nem felejtettünk el büszkének lenni magunkra. A hétköznapok apró sikereiből rakódik össze a jövő: a munkahelyi parányi sikerekből lesz az előléptetés. Az otthoniakból pedig egy jó élet, egy mosolygós ébredés lesz, már, ha nem megyünk el mellettük csukott szemmel.

Igazságtalan dolog különbséget tenni péntek és szombat között – és mellesleg óriási pazarlás is.

Jártál már úgy, hogy nyaralni készültetek és útközben elromlott az autó? Vagy nem indult a repülőgép, mert törölték a járatot? Jutott az az eszedbe ebben a helyzetben, hogy „ez nem lehet igaz, már itt is csak a gondok vannak”? Mert az illúzió, hogy a szerdával együtt otthon felejtjük a problémákat is, egyetlen pillanat alatt összetört. Az előre nem látható események, a feladatok igenis az emberi lét részei, és a legjobban tesszük, ha megszeretjük őket.

Az ébresztőórás reggellel együtt, ami megajándékoz minket egy csodás napfelkeltével. A defekt pedig talán egy sármos férfival ajándékoz meg, akivel az autószerelő műhelyben találkozunk – aki aztán ünnepnappá varázsolja majd minden áldott napunkat!

Nem lehet minden nap igazán jó, de minden napban lehet valami jót találni!

A hétköznapok adják a keretet, a rendszert. Nélkülük minden nap hétvége lenne, és már nem is lenne a szombatban meg a vasárnapban a világon semmi érdekes. A szombat délelőtti lustálkodás sem lenne már olyan pazar, egy idő után unalmassá válna, a napok összeolvadnának, ha mindig azt csinálhatnánk, amit akartunk. Az életünk darabokra esne szét, egy nap pedig arra ébrednénk, hogy beteg emberként élünk.

Tévedés, hogy egy harmonikus hétköznap attól az, hogy nem kell semmit csinálnunk. Egy-két napig még menne is, de emberi természetünknél fogva azután elkezdenénk keresni valami feladatot. Az ideális hétköznap teendőkkel teli, mozgalmas, ám nyugodt és kiegyensúlyozott.

Attól nyugodt, hogy a dugóban ülve nem üvöltözünk a többi idegennel, akik ugyanebben a helyzetben vannak, ősrégi mondás, de valóban igaz: ettől még egy centiméterrel sem haladunk gyorsabban. Bölcsen felhangosítjuk a rádiót, és írunk egy udvarias üzenetet, hogy késni fogunk, majd hátradőlünk és hagyjuk, hogy történjen az életünk.

A Nyerő Jövőnél abban segítünk, hogy a napok derűsebben, felszabadultabban induljanak, akár hétfő van, akár szerda. Hogy megszűnjön a szorongás a munkától, hogy a munkahelyi elvárások sokkal inkább inspiráljanak, ne pedig leblokkoljanak. Nem fogsz örökké a tökéletességre törekedni – ezzel együtt rettegni a hibázástól. Mert amúgy a hibázás a munka és az élet része.

Járni sem tanultunk volna meg, ha örökké attól rettegünk, hogy elesünk. Pedig, ugye, közben jó sokszor elestünk.

Félreértés ne essék: nem megváltozni kell! Aprókat kell állítani a fogaskerekeken, éppen annyit csak, hogy ne azok csikorogjanak. A rossz beidegződéseket kell kigyomlálni, és jókkal behelyettesíteni.

Hogy a hétköznap ne a stresszről és a fáradtságról szóljon! Hogy ne vesszen kárba minden héten öt napunk!

Legyünk együtt a hétfő rajongói! Éljük és élvezzük a hétköznapokat felszabadultan! J

A bejegyzés trackback címe:

https://nyerojovo.blog.hu/api/trackback/id/tr4812335371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása