Nyerő Jövő

Miért imádja Domingó és mit tud, hogy Carreras is meghajol előtte?!

Ezt a magyar dívát imádják a világsztárok!

2017. március 20. - Nyerő.Jövő

A mi Tokodynk! Igen, a miénk és még az egész világé… hangja páratlan, amit volt szerencsém ismét élőben hallgatni. Fergeteges estém volt, a csodálatos Tokody Ilona jóvoltából.

A világ minden táján ismert a szoprán Dívánk, aki előtt meghajol és tiszteleg a szakma, bárhol járok, bármelyik kontinensre tévedek. Magasztalják hangját, játékát és valami olyat is, amit már nem várna az ember. Ilyenkor egy fordulat következik … általában, ha másokról volna szó, talán általánosságokkal és a szerepek felsorolásával folytatnánk a bemutatását, Ilona esetében felhozzák a kedvességet és az alázatot, amit minden egyes találkozásunkkor Én is tapasztalok. Már – már zavarba ejtő számomra, hogy milyen odaadó figyelmességgel van az irányomba is, aki számomra egy Istennő, hiszen emlékszem még kislánykoromra, mikor elvarázsolva hallgattam és potyogtak a könnyeim énekének szépségétől. Most is ezt éltem át… ennyi év távlatából is képes varázsolni! Igazi művész és művészete egy csoda! Az Operaház örökös tagja és a mi életünké is! Szerencsés vagyok, hogy hallhattam már többször élőben és kívánom, hogy mindenki tapasztalja meg varázslatos személyiségét, mely érződik minden rezdülésében!

Placido Domingo | Forrás: Magyar Hírlap

Alázat! A ma estét ez lengte be, nemcsak a páratlan Csillagunk! Az alázat, amivel munkásságának adta életét. Megható és egyben felemelő volt hallani, ahogy Placido Domingó majd Jose Carreras videóüzenetet küldött részére és abban fejezte ki nagyon személyesen tiszteletét és szeretetét. Más nagyságok is végtelen alázattal szóltak felé… Az egész szakma jelen volt a rendezvényen. Ő pedig még nagyobb alázattal és meghatódottsággal fogadta, ahogyan azt a hosszú percekig tartó vastapsot, amit az első pillanatban kapott, mikor megjelent az Operaház színpadán.

Alázat! Akkor alakul ki az emberben, mikor egyre többet tud és érzékeli, hogy tudását még hova fejlesztheti, a tökéletességre törekszik és meglátja embertársaiban a nagyságot, azt hogy miben jók, miben elismerendőek és mit tanulhat még tőlük, hogy Önmagát fejlessze. Nem kérkedik, hiszen fel sem merül benne ilyen cselekvés, nagyságát nem magasztalja, bár tisztában van tudásával. Halk derűvel szemléli környezetét és támogatásáról biztosítja azt. Szándéka tiszta és egyértelmű.

Alázat! Azt hiszem ez az erény, ami megmutatja az emberi nagyságot! Hogyan érhetjük el? Természetesen gyakorlással :)

José Carreras | Forrás: www.spainisculture.com

Íme néhány tipp, hogy mit tehetünk:

Hallgassuk meg embertársainkat figyelmesen, ne arra koncentráljunk, amit mi akarunk mondani, hanem halljuk meg a másik fél, mit akar kommunikációjában átadni.

Legyünk hálásak tanait cseréljük le arra, hogy mondjunk több köszönetet környezetünkben és vegyük észre a pozitív változásokat, aminek ne féljünk hangot adni! Ahogy egy gyermek önbizalma is a dicsérettől az elismeréstől nő, higgyük el, hogy a felnőtteknél is ugyanúgy működik J Fogalmazzuk meg, hogy miért jó, hogy van valaki az életünkben vagy történt valami, ami Nekünk fontos.

Kívánjunk jót – szakítsunk a hétköznapi jó kívánságokkal és próbáljunk valami személyre szabott jó kívánságot mondani családunknak, barátainknak, ismerőseinknek, munkatársainknak és bárkinek, aki akár egy pillanatra is életünk részévé válik.

Nyitottság a segítésre, ami nemcsak családunknak vagy a barátainknak szóljon vagy ne csak az ünnepnapokon, hanem általában vegyük észre, ha valaki segítségre szorul, akár egyetlen pillanatra is.

Mivel tehetem jobbá a napodat – ha az munkál bennünk, hogy mivel tehetünk jót, hogyan tehetjük jobbá valaki napját, akkor ez olyan energiákat teremt, amiért hihetetlen dolgokkal ajándékoz meg minket az élet. Tegyünk egy próbát és amikor társunk vagy munkatársunk lógatja az orrát, vagy akár azt érezzük velünk van baja, akkor kérdezzük meg tőle, hogy mivel tehetnénk jobbá vagy könnyebbé a napját… az „oldószer” működni fog, csak csinálni kell :)

Tokody Ilona Forrás: Femina.hu | A Zeneakadémia képgyűjteménye

Hogy mit tanít számunkra Tokody Ilona?

Tanuljunk az élettől és embertársainktól, legyünk nyitottak a hétköznapok kommunikációjára, mert állandóan körbevesz minket valami csodálatos, csak nem vesszük észre.

Én köszönöm a csodás alkalmat Ilonának és mindenkinek, aki fellépett ezen a szép 40. évfordulón, hogy szebbé varázsolják az estét. Nagyszerű emberek, kiváló énekesek és zenészek.

A világ egyik legnagyobb szoprán operaénekesnőjének, a Halhatatlanok társaságának tagjának köszönöm! Alázatos lénye megérintett és arra késztet, hogy fejlődjek és változzak.

A cél a hétköznapok felszabadult élvezete és ezt legkönnyebben akkor érjük el, ha környezetünk is oldódik velünk együtt :) Tartsanak Velünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyerojovo.blog.hu/api/trackback/id/tr3212342359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása