Nyerő Jövő

Muszáj, hogy az álmok elvesszenek?

Itt a megoldás!

2017. március 13. - Nyerő.Jövő

Egy krízis után, vagy az éppen aktuális helyzetünk elől menekülve sokszor ábrándozunk az újrakezdésen. Ha le szeretnénk rövidíteni, azt az időszakot, mikor csak gyötrő érzelmek és még fájóbb gondolatok jönnek fel, amikor a kilátástalanság győz többször,mint a kiútkeresés, kontrollt kell gyakorolnunk Önmagunkon!

Nincs más tennivalónk, mint a kétségbeesett gondolatok vagy álmok helyett TERVEKBEN gondolkodni. Eljött az idő a cselekvésre!

Csak ez vezet ki azokból a helyzetekből, amikbe nem akarunk beleragadni magunk vagy „mások” miatt…

Sokszor érezzük úgy tavasszal, hogy a téli holtidőszak után eljött a mi időnk. A megújulásban bízva vetjük bele magunkat a munkába vagy egy új kapcsolatba és átkozzuk a hiábavaló eltelt időszakot vagy, mint most, a téli hónapokat. Rácsodálkozva vesszük észre a tavasz kezdetét... huss, elrohan az idő, amivel azt sem tudtuk, mit kezdjünk...

Az élet ritmusa összefügg az évszakok változásával is, és amit mi terméketlen időszakként élünk meg, az nagyon hasznos lehet a személyes fejlődésünk szempontjából: jó arra, hogy feldolgozzuk a múltat, felejtsünk és készüljünk az újrakezdésre. Akár munkahelyi, akár a párkapcsolati újrakezdésről legyen is szó, érdemes tudatosítani, hogy mit szeretnénk magunk mögött hagyni, és mi az, ami felé nyitnánk, ez a tervezés első lépése. Ha az újrakezdést komolyan gondoljuk, akkor tekintsünk vissza kritikus szemmel az elmúlt időszakra és tegyük fel a kérdést: ki gátolt meg eddig fejlődésben? Ki, vagy mi irányította az életemet, ha nem én?  Mik azok a negatív gondolatok, amik visszafoghatják az előre menetelemet? Mikor kanyarodtam a rossz irányba?

Le a kifogásokkal!

Először is vegyük észre a helyzetet, amiben vagyunk és mint egy jó „háziorvos" állapítsuk meg a diagnózist! Legyen ez a kiindulás! A diagnózis után, pedig fáradhatatlanul keresd a gyógymódot!!! Ez az első lépés!

Túl öreg, fáradt és alkalmatlan vagyok ehhez… kezdenéd a végtelen listát... ugye?!

Ez legyen az első gondolat, amit elfelejtesz! MOST! Hallod?! Felejtsd el mindezeket! Ha feljönnek, mert jönni fognak, ne tulajdoníts nekik figyelmet!

MINDIG van miért, amiért MINDIG érdemes újrakezdeni!

Ha elégedetlen vagy a helyzeteddel, akkor a változás és a változtatás nem luxus, hanem létszükséglet. Szerinted ki felelős a boldogságodért, ha nem te magad? 

Ismerd fel, ha baj van!

Ne félj beismerni, ha valami nem megy! Épp a hibákból tanulunk, és már a hibák felismerése óriási lépés! Ha nem tudod, hogy min szeretnél változtatni, szánj egy kis időt arra, hogy befelé figyelj. Vajon a munkámmal van baj, vagy a kapcsolatommal? Esetleg a barátaim azok, akik aláássák az önbizalmamat? Bármiről legyen is szó, ne félj időt szánni a felismerésre és a krízis feloldására! Ha hagyod a negatív gondolatokat elburjánzani, sokkal több időt veszítesz, mint gondolnád.

A fejlődésünk elé felépített gátakat a coach-ok félelmeknek és hiedelmeknek nevezik, amik megbénítják az embert a cselekvésben. A jó hír, hogy ezek a saját szüleményeink, ezért le is tudjuk győzni őket! Gondoltál már arra, hányszor nem tettél meg valamit, csak azért, mert féltél, vagy mert úgy hitted, te biztosan nem vagy jó benne? Ezeknek berögződéseknek a tudatosítása, és főleg a megváltoztatása nem megy egyik napról a másikra. Saját magunkkal ezért kifizetődőbb, ha türelmesek vagyunk és elengedjük az önostorozást, a legtöbb esetben ugyanis pont ez vezetett minket azokba az életszituációkba, amin most szívesen változtatnánk. Engedd el azt, ami eddig feszélyezett, és add meg magadnak azt a szabadságot, hogy önmagad lehess!

Milyen jól nézel ki ma!

Sok probléma az én-képünkkel kezdődik. Legyünk egy kicsit kedvesebbek magunkhoz! Gondolj arra, hogy a gyerekeink nevelése közben is a szeretettel támogatjuk őket a fejlődésben, és egy felnőttnek sincs másra szükséges, mint szeretetre és elismerésre ahhoz, hogy kibontakozzon.

Legtöbbször azért nem vagyunk jók magunkhoz, mert csalódtunk, mást vártunk… de tettünk is a céljainkért, vagy álmok maradtak? A céljaink is a külső hatások számára folyamatosan változnak, ahogy az elvárásaink is magunkkal és másokkal szemben. De reálisak ezek? Az, hogy nem vagyunk elégedettek önmagunkkal nagyban hozzájárulhat a kudarcokhoz. Nem egyszerűbb önmagunkkal békében rálépni egy új útra, aminek a kezdete a belső változás, a vége pedig a céljainkhoz való közelebb jutás.

Kezdhetjük az újrakezdést egy egyszerű gyakorlattal. Mondtad mostanában magadra azt, hogy „milyen csinos vagyok” vagy „jól nézek ki”, a tükör előtt állva? A változás belülről fakad- lehet, hogy ezzel nem leptelek meg, de tudatosítottad már, hogy ez mit jelent? Nem kis munka belülről megváltoztatni a világot, amiben élsz, de lehetséges. Egy mondás úgy tartja, hogy azt kapod a világtól, amit te adtál a környezetednek. Álljunk itt meg egy kicsit. Tényleg olyan rossz a munkád, mint ahányszor azt kifelé sugárzod? Vagy tényleg mindig a főnök a hibás? Amikor a pároddal már megint azért kiabáltál, mert rossz helyre tette a cipőjét… Megérte? Te mit nyersz vele? A negatív energiák, csak negatívitást szülnek körülötted. Ha a jót keressük a történésekben, még az is lehet, hogy a hétköznapok sem olyan szürkék és unalmasak vagy borongósak, mint gondoltuk, és az önhibáztatással sem kerülünk közelebb a hőn áhított megoldáshoz. A megoldás, a BÉKE, valójában nem is kézzel fogható.

Ha úgy érzed, hogy annyira leszívták az erődet az önmarcangolások, hogy depressziós tüneteket produkálsz, érdemes felkeresned egy szakembert. Ha már ott gondokba ütközöl, hogy mit szeretnél elérni, akkor érdemes hosszabb időt szánni önmagad megismerésére, akár külső segítséggel megtalálni azt, hogy merre indulj el a jelenlegi helyzetedből.

Ha szeretnéd felismerni a gátakat, a benned rejlő lehetőségeket, ha szeretnél újrakezdeni, vagy csak átgondolni, hogy merre tartasz, írj nekünk, hogy együtt megtalálhassuk a kijáratot a labirintusodból! Egyet viszont ne feledj, a kulcs te magad vagy! A válaszok pedig ott lesznek mindenütt...

A jövőben be is bizonyítjuk Neked a Nyerő Jövő csapatával, csak ne felejts el követni minket és jelentkezni az ingyenes programjainkra :) 

1_logoval_v2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://nyerojovo.blog.hu/api/trackback/id/tr4412335295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása